U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Helpt vitamine D om een infectie met het coronavirus te voorkomen?

Helpt vitamine D om een infectie met het coronavirus te voorkomen?

Er verschijnen steeds meer berichten over de rol van vitamine D en corona. Vitamine D is goed voor de botten en calciumhuishouding, maar het heeft ook een effect op het immuunsysteem. Er zijn aanwijzingen dat door het slikken van vitamine D de weerstand hoger wordt, en je daardoor minder kans hebt om corona te krijgen. Ook zou bij een besmetting het verloop mogelijk minder heftig zijn als het vitamine D-niveau op peil is. Geen van deze stellingen is nog wetenschappelijk bewezen.

Internist-endocrinoloog Renate de Jongh van het Amsterdam UMC stelt in de Telegraaf dat zij adviseert aanvullend vitamine D te slikken als je bang bent dat je corona krijgt. Er is volgens De Jongh geen tijd om eerst alle wetenschappelijke studies af te wachten. Dan ben je zo een jaar verder. Ze adviseert het dagelijks te slikken: “Het kan geen kwaad. Het is goedkoop en makkelijk in te nemen. Als je heel veel neemt kan dat wel schadelijk zijn. Dus je moet gewoon een normale hoeveelheid innemen. Twintig microgram per dag is genoeg. Een overdosis kan kalkafzetting veroorzaken. Let op de bijsluiter, want soms bevatten potjes extreem hoge doseringen.”

Het is sowieso belangrijk het vitamine D gehalte in het lichaam op peil te houden. In de maanden van oktober tot april is de kans op een tekort aan vitamine D groter doordat het UV-licht minder krachtig is en mensen minder buiten zijn in de herfst- en wintermaanden. Bepaalde groepen mensen lopen standaard meer risico op een tekort aan vitamine D en voor hen is het verstandig doorlopend extra te slikken.

Heeft u extra vitamine D nodig? U ziet het in deze tabel. Voor een passend advies, neem contact op met uw Service Apotheker!

Apotheek Noordhove

Actuele wachttijd

De huidige wachtijd is 00

Openingstijden

ma 08:00 uur - 17:30 uur
di 08:00 uur - 17:30 uur
wo 08:00 uur - 17:30 uur
do 08:00 uur - 17:30 uur
vr 08:00 uur - 17:30 uur
za Gesloten
zo Gesloten

Bijzonderheden

  • Op nationale feestdagen zijn wij gesloten
  • ...
  • Buiten openingstijden kunt u voor spoedrecepten terecht bij Dienstapotheek Zoetermeer
  • ...

Uw apotheker(s)

Catalijne Keijer

BIG-nummer: 79046251617

Marrit Sinnema

BIG-nummer: 59058550017

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP