U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

combodart

Werkzame stof: tamsulosine

Onderstaande tekst gaat over de werkzame stof tamsulosine

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd, vooral bij opstaan uit bed of van een stoel.

  Dit gaat in het algemeen over als uw lichaam zich heeft ingesteld op het middel. Dat duurt enkele dagen tot weken. Bent u duizelig? Sta dan langzaam op uit bed of van een stoel. U kunt het best even gaan liggen en de benen wat hoger leggen, bijvoorbeeld op een kussen. Heeft u na enkele weken nog steeds last van duizeligheid? Raadpleeg dan uw arts. 

 • Seksuele stoornissen, zoals geen zaadlozing of minder zaadlozing als u een orgasme heeft.

  Zeer zelden een langdurige en pijnlijke erectie. Overleg hierover met uw arts. Duurt de erectie langer dan vier uur? Waarschuw dan uw arts. Er bestaat dan een kleine kans op beschadiging van de zwellichamen in de penis.

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Hoofdpijn, verstopte neus, blozen of een zwak gevoel.

  Dit komt doordat de bloedvaten iets verwijden, waardoor uw bloeddruk wat kan dalen. Deze bijwerkingen gaan vanzelf weer over als u gewend bent geraakt aan het middel.

 • Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, verstopping, diarree of braken.

  Meestal helpt het als u het middel met wat voedsel inneemt, bijvoorbeeld na het ontbijt. Blijft u er ook na enige dagen last van houden? Neem dan contact op met uw arts.

 • Wazig zien

 • Bloedneus

 • Droge mond

 • Benauwdheid. Waarschuw dan uw arts.

 • Hartritmestoonis, hartkloppingen of een versnelde hartslag. Raadpleeg uw arts als u hier last van heeft. U kunt ook last krijgen van hartkloppingen door een lage bloeddruk.

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. U merkt dit aan huidsuitslag, galbulten en jeuk. In zeldzame gevallen ontstaan er zwellingen in het gezicht, mond, tong of lippen. Ook kunt u flauwvallen.

  Krijgt u last van deze bijwerkingen? Stop dan het gebruik en raadpleeg uw arts. U mag dit middel in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor dit medicijn. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit middel niet opnieuw krijgt.

 • Ondergaat u binnenkort een operatie voor staar? Dan loopt u risico op het 'intraoperatief floppy iris syndrome' (IFIS).

  Dit is een erg zeldzame afwijking aan het oog die een staaroperatie kan verstoren. Overleg met uw arts of het nodig is dat u tijdelijk stopt met dit medicijn.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP