U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Terug naar medicijninformatie

aciclovir

Werkzame stof: aciclovir om in te nemen

Onderstaande tekst gaat over de werkzame stof aciclovir om in te nemen

Zelden (bij 1 tot 10 op de 100 mensen)

 • Maagdarmklachten, zoals misselijkheid, braken, diarree en buikpijn

  Raadpleeg uw arts als u hier veel last van heeft.

 • Hoofdpijn, duizeligheid en vermoeidheid

 • Koorts

 • Gevoeligheid van de huid voor UV-licht (zon, zonnebank, UV-lamp). Blootstelling aan zonlicht, zelfs voor korte perioden, kan huiduitslag, jeuk, roodheid en andere verkleuring van de huid of ernstige verbranding door de zon geven.

  Begint u net met dit medicijn? Blijf dan uit direct zonlicht, met name tussen 10.00 en 15.00 uur, draag beschermende kleding, waaronder hoed en zonnebril, smeer een zonnebrandmiddel op met een sun-block van minimaal factor 50, gebruik lippenbalsem met minstens factor 50, ga niet onder de zonnebank.
  Als u een ernstige reactie op de zon krijgt, staak dan meteen het gebruik en neem contact op met uw arts. U moet dan zo snel mogelijk overstappen op een ander medicijn.

 • Huiduitslag en jeuk

  Dit kan door overgevoeligheid komen, maar dat hoeft niet (zie Zeer zelden: overgevoeligheid).

Zeer zelden (bij minder dan 1 op de 100 mensen)

 • Verwardheid, slaperigheid, hallucinaties, onrust, trillen en stuipen

  Deze bijwerkingen gaan over als u stopt met het medicijn. Raadpleeg uw arts als u hier last van heeft.

 • Haaruitval

  Raadpleeg uw arts als u hier veel last van heeft.

 • Verminderde aanmaak van rode en witte bloedcellen en van bloedplaatjes. Hierdoor ontstaan bloedarmoede (te merken aan extreme vermoeidheid), een verminderde afweer tegen infecties en een verhoogde kans op bloedingen, zoals bloedneuzen.

 • Leveraandoeningen. Bij pijn in de bovenbuik. een gele verkeluring van de ogen, ontkleurde ontlasting of zeer donkere urine moet u de arts waarschuwen.

 • Aandoening van de nieren. U merkt dat aan vaak kleine beetjes plassen, veel moeten drinken en plassen, bloed in de urine of pijn in de buik.

  Raadpleeg bij deze klachten direct uw arts

 • Overgevoeligheid voor dit medicijn. Dit kunt u merken aan jeuk, huiduitslag of galbulten. In zeldzame gevallen ontstaat er benauwdheid, flauwvallen of zwelling in het gezicht, mond of keel.

  Waarschuw altijd een arts zodra u huiduitslag bemerkt. De arts kan bepalen of er sprake is van een allergie of dat de huiduitslag een normale bijwerking is. Ga bij ernstige verschijnselen direct naar een arts of Eerste-Hulpdienst. Blijkt u overgevoelig, dan mag u dit medicijn in de toekomst niet meer gebruiken. Geef daarom aan de apotheker door dat u overgevoelig bent voor dit medicijn. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit medicijn niet opnieuw krijgt.

Uitleg frequenties

Regelmatig : bij meer dan 30 op de 100 mensen
Soms : bij 10 tot 30 op de 100 mensen
Zelden : bij 1 tot 10 op de 100 mensen
Zeer zelden : bij minder dan 1 op de 100 mensen

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP