U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Leef! Nieren

Leef! is het gratis gezondheidsmagazine van Service Apotheek. Vier keer per jaar ligt er in uw Service Apotheek een nieuw nummer voor u klaar. Met openhartige interviews met bekende en onbekende Nederlanders. Antwoord op uw medische vragen. Heldere, eerlijke informatie over gezondheid en medicijngebruik. Wat nog meer? Kans op gratis boeken, gadgets en onvergetelijke uitstapjes. Een puzzel waarmee u leuke prijzen kunt winnen, tips en interessante winacties….

Nieuwsgierig? Lees Leef! magazine online. 

Nefroloog Marc Hemmelder

Het is belangrijk dat uw apotheek op de hoogte is als u een verminderde nierfunctie heeft. Nefroloog Marc Hemmelder licht toe: ’’Sommige medicijnen spelen een belangrijke rol bij nierschade. Pijnstillers die zonder recept te koop zijn (diclofenac, naproxen en ibuprofen) kunnen  nierschade veroorzaken of al bestaande nierschade verergeren.’’ Medicijnen spelen ook een rol wanneer de nieren minder goed werken. Sommige medicijnen moeten namelijk aangepast worden bij nierschade. Uw apotheker kan hiermee rekening houden als die op de hoogte is van uw nierfunctie. Hemmelder: ‘’Heeft u een verminderde nierfunctie en twijfelt u of uw apotheker hiervan op de hoogte is? Vraag er gerust naar!’’ Lees hier het hele artikel.

Archief Leef!


Bent u op zoek naar een vorige uitgave van Leef! magazine? De laatste edities hebben wij voor u op een rijtje gezet! Zo kunt u online alle artikelen nog eens rustig nalezen. Klik hier.

Leef!-kortingsbonnen

Profiteren van aantrekkelijke kortingen? Ontdek de kortingen op de verschillende Service Apotheek-producten uit Leef! 107. 

Print hier de kortingsbonnen.
U krijgt onder andere korting op Service Apotheek magnesium, Service Apotheek hygiëne handgel, Service Apotheek Vitamine-D3, La Roche Posay en de YOS Bottle. 

Aandacht voor uw nieren

Aandacht voor uw nieren 

“Vragen over uw nierfunctie en medicijnen? Loop gerust bij ons binnen!”

Harm Geers, apotheker bij Service Apotheek Bennekom.

Wist u dat wanneer uw nieren niet meer helemaal goed werken, dit van invloed kan zijn op de werking van uw medicijnen? Zo kunt u sneller bijwerkingen ervaren. En soms loopt u meer risico op een slechte nierfunctie. Als u diabetes of een hoge bloeddruk heeft. Of ouder bent dan 65 jaar.

Als u een verminderde nierfunctie hebt, is het belangrijk om alert te blijven. Een jaarlijkse controle bij uw huisarts is nodig, omdat u zelf het verschil mogelijk niet merkt. En wanneer u het wel zou merken, bestaat de kans dat de nieren al ernstig beschadigd zijn. Lees dit en meer in het Leef!-magazine!

Michael van Praag

Michael van Praag, vooral bekend als oud voorzitter van Ajax en de KNVB, is sinds 2019 ambassadeur van de Nierstichting. Een belofte aan zijn moeder, die een nierziekte had. Wat hij wil betekenen voor de Nierstichting? De acceptatie van de draagbare kunstnier, zodat dialyse thuis mogelijk wordt. “Als je thuis kunt spoelen op het moment dat het jou uitkomt, dan krijg je weer een beetje je eigen leven terug. Dat is enorm belangrijk voor de kwaliteit van leven van mensen met een nierziekte.’’ Lees het hele artikel met Michael van Praag.

Winacties

In iedere Leef! staan verschillende winacties. Daarmee maakt u kans op leuke prijzen: van boeken en gadgets tot vrijkaartjes voor bijzondere uitstapjes. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.

Puzzel

Puzzel mee voor het goede doel Duchenne Parent Project. Klik hier voor de puzzel en meer info over het goede doel voor 2021.

Actiepagina Leef!-magazine

Als trouwe lezer van Leef!-magazine profiteert u van acties die speciaal voor u zijn samengesteld. In deze editie krijgt u nu twee keer 10% korting bij het afsluiten van een flexibel abonnement bij de Krat. Ga naar www.dekrat.nl/leef om uw krat met korting uit te kiezen. Deze actie is geldig tot en met 31 december 2021.

Daarnaast maken ook vijf lezers kans op het winnen van een tweepersoons maaltijdbox ter waarde van €42.

Kans maken of meer informatie? Klik hier.

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP