U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Reizigerszorg

 

Bij het maken van een verre reis moet u aan veel zaken denken. Vergeet daarbij uw gezondheid en de benodigde vaccinaties niet! Ieder land en zelfs iedere regio heeft weer andere gezondheidsrisico's. In apotheek it Krúswâld kunt u terecht voor een persoonlijk gezondheidsadvies. Onze reisadviseuses weten precies waar u in uw specifieke situatie aan moet denken. En regelen voor u de bestelling van de benodigde vaccinaties. We werken samen met de lokale huisartsen voor de vaccinaties. U hoeft dus niet naar een vaccinatiecentrum of GGD, maar kunt gewoon bij ons terecht voor een persoonlijk advies!

Welke vaccinaties heeft u nodig?
Malaria, gele koorts, tyfus. Het zijn namen van ziekten waarmee u al na een dag reizen in aanraking kunt komen. Zelfs bij een populaire vakantiebestemming als Turkije zijn soms malariapillen relevant. Maar voor iedereen is het weer anders. Uw precieze bestemming, uw reisplannen en uw gezondheidssituatie bepalen welke vaccinaties of pillen u nodig heeft. Wij zoeken het voor u uit en regelen de bestelling van de benodigde middelen. Uw huisarts doet de vaccinatie.

Persoonlijk advies
Aan de hand van een gedetailleerde vragenlijst over uzelf en uw reisplannen stelt onze reisadviseuse een persoonlijk advies op. Het is belangrijk dat u dus zo volledig mogelijke informatie geeft. Ook hier geldt natuurlijk dat we uw privacy waarborgen. Meer weten over de vragen die u kunt verwachten? Ter voorbereiding kunt u alvast hier het formulier verre reizen bekijken en invullen.

Richtlijnen
Adviseren over vaccinaties is gebonden aan strenge richtlijnen. Niet iedereen mag dat doen. Onze speciaal opgeleide reisadviseuses stellen het reisadvies op volgens de laatste richtlijnen van het Landelijke coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Zij worden regelmatig bijgeschoold en beschikken vanzelfsprekend over de meest actuele gegevens over vaccinaties en reizigerszorg.

Voorbereidingstijd
Na het voorlichtingsgesprek kunnen we u meestal binnen een week informeren over het vervolg. We lichten u het advies dan graag toe. Sommige vaccinaties moeten tijdig worden geregeld, en daarom is het verstandig om voor het hele traject ongeveer zes weken uit te trekken. Eerder starten kan natuurlijk ook. U weet dan zeker dat u goed voorbereid op reis gaat.

Spoed
Is de tijd tot uw vertrek korter dan zes weken? Neemt u dan toch zo spoedig mogelijk contact op, dan kunnen we bekijken wat de mogelijkheden zijn

Een uitzondering: Gele Koorts vaccinatie
Voor bepaalde landen van Afrika en Zuid-Amerika is een certificaat van een gelekoorts vaccinatie verplicht. Dit vaccin moet worden toegediend door een erkend gele koorts vaccinatiecentrum, zoals de GGD.

Ook huisartsenpraktijk De Groenkamp in Buitenpost is een erkend gelekoortsvaccinatiecentrum, waar u zich tegen gele koorts kunt laten inenten. Wij kunnen in dat geval het vaccin voor u leveren. (Vaccinatie bij De Groenkamp is uitsluitend mogelijk wanneer u bent ingeschreven bij een huisarts van De Groenkamp).

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP