U heeft nog geen producten in uw winkelmand

5 tips om veel medicijnen goed te managen

5 tips om veel medicijnen goed te managen

Gebruikt u veel medicijnen? Wij geven u vijf tips om dit eenvoudig te managen. Want wij begrijpen dat u hier zo min mogelijk tijd aan wil besteden!

 

Tip 1: Vraag om een medicatiebeoordeling

Gebruikt u meerdere medicijnen? En bent u ouder dan 65 jaar? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een medicatiebeoordeling. Hierbij gaat u in gesprek met uw apotheker over uw medicijnen. Het doel hiervan is het gebruik van uw medicijnen te optimaliseren. Uw apotheker bekijkt onder andere of u volgens de laatste inzichten wordt behandeld en of u alle medicijnen nog nodig heeft. Ook bekijkt de apotheker of eventuele klachten door de medicijnen veroorzaakt worden en of het innemen van de medicijnen goed gaat. Zo blijft uw medicijngebruik veilig en effectief! Heeft u hier behoefte aan? Vraag een gesprek aan bij uw Service Apotheek.

 

Tip 2: Herhaal uw medicijnen via de herhaalservice, online of via de app

U kunt natuurlijk met uw recepten en herhaalbriefjes naar de apotheek komen en wachten totdat het is klaargemaakt. Maar gebruikt u met vaste regelmaat medicijnen? Dan biedt de herhaalservice uitkomst! Uw medicijnen staan dan automatisch op tijd voor u klaar. Vraag bij uw eigen Service Apotheek na of zij deze service aanbieden. Is dit niet het geval of gebruikt u de medicijnen niet met vaste regelmaat? Herhaalrecepten vraagt u eenvoudig online aan via een persoonlijke pagina (account) op de apotheekwebsite of via de app.

 

Tip 3: Afhalen, afhaalkluis of laten bezorgen?

Sommige Service Apotheken hebben ruime openingstijden en zijn tot laat in de middag of op zaterdag geopend. Vraag aan uw apotheekteam wat de rustigste momenten zijn om uw apotheek te bezoeken. En kent u het gemak van de afhaalkluis al? U kunt dan elk moment van de dag snel uw medicijnen ophalen. Informeer bij uw Service Apotheek of ze over een afhaalkluis beschikken. Lukt het u niet zelf naar onze apotheek te komen? Dan bezorgen wij uw medicijnen thuis, handig!

 

Tip 4: Maak gebruik van een weekdoos of medicatierol

Een weekdoos schaft u aan in uw Service Apotheek. Hiermee ordent u eenvoudig uw medicijnen per dag en per innamemoment. Zo heeft u overzicht en vergeet u minder makkelijk een tablet. Gaat u wel eens een dagje op stap? Kies dan voor een weekdoos met losse doosjes per dag. Handig om mee te nemen!

Lukt het u niet meer goed om zelf een weekdoos te vullen? Wij kunnen uw medicijnen ook in een Medicatierol leveren. Uw medicijnen zitten dan per innamemoment samen in een zakje verpakt. Neem contact op met uw Service Apotheek als u wenst hiervoor in aanmerking te komen.

 

Tip 5: Download de gratis Service Apotheek-app

Met de Service Apotheek-app op uw smartphone heeft u altijd en overal controle over uw medicijnen. Het medicatieoverzicht in de app geeft u een duidelijk beeld van al uw medicijnen. Belangrijk als u in het buitenland bent of bij bezoek aan het ziekenhuis. Bijwerkingen en wijzigingen in uw medicijngebruik geeft u eenvoudig via de app door. Vergeet u weleens medicijnen in te nemen? Stel dan het inname-alarm in. Ook recepten herhalen gaat heel eenvoudig met een account. U downloadt de app gratis in de App Store of Google Play Store.

 

Tip! Bekijk een handig instructiefilmpje over de app.

Apotheek Holten

Actuele wachttijd

De huidige wachtijd is 00

Openingstijden

ma 08:00 uur - 18:00 uur
di 08:00 uur - 18:00 uur
wo 08:00 uur - 18:00 uur
do 08:00 uur - 18:00 uur
vr 08:00 uur - 18:00 uur
za 09:00 uur - 13:00 uur

EEN GREEP UIT ONS ONLINE ASSORTIMENT

Copyright © 2019 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP