U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Over ons


In onze Service Apotheken werken de beste farmaceutische experts. Daarom krijgt u in onze apotheek altijd een persoonlijk advies over de medicijnen, hulpmiddelen en zelfzorgproducten die u gebruikt.
Ons team is goed opgeleid en volgt regelmatig nascholingen zodat we op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Wij staan graag voor u klaar!

Bent u bekend met onze services?

 • Bezorgservice
  Lukt het u niet zelf naar onze apotheek te komen? Dan bezorgen wij uw medicijnen thuis. Vraag ons naar onze bezorgtijden en de bezorgregio.
       

  Voor nieuwe medicijnen, die uw arts voorschrijft en welke niet kunnen wachten tot een volgende dag, geldt dat we deze op dezelfde dag bezorgen. Dat zal vaak aan het eind van de middag plaatsvinden, soms zelfs nog na 18 uur. Voor medicijnen, die u al eerder heeft gebruikt, werken we met bezorgroutes. Deze routes worden toegepast bij medicijnen in de medicijnrol, medicijnen van de herhaalservice, medicijnen die u in de afgelopen 12 maanden al eerder heeft ontvangen, incontinentiemateriaal, verbandmaterialen en/of diabetesmaterialen.  
  Zoals u kunt lezen in de tabel, bezorgen wij deze medicijnen en materialen eens per week bij u thuis. In de tabel kunt u lezen op welke dag u ons kunt verwachten. Het tijdstip kunnen we niet aangeven, want iedere dag is de te rijden route weer anders. Met voorkeuren voor bezorgtijdstippen kunnen we helaas niet werken. We bieden uw medicatie één maal aan. Mocht u niet thuis zijn, dan krijgt u van ons een briefje in de brievenbus. Hierop staat dat de medicijnen vanaf de volgende werkdag klaarstaan bij Apotheek Raalte (De Blekstraat 32 in Raalte). U kunt dan zelf de medicijnen (laten) ophalen. Dat geldt ook voor medicijnen die tussentijds nodig zijn en/of te laat zijn aangevraagd. Let er dus goed op dat u uw medicijnen op tijd aanvraagt bij ons en/of bij uw arts. Voorbeeld: indien u in Raalte centrum woont, dan kunt u onze bezorger op donderdag verwachten. Dat houdt in dat u uiterlijk op dinsdag uw recept dient aan te vragen bij uw arts of in te leveren in de apotheek.

  Wat als de bezorgdag u niet schikt?
  Het kan natuurlijk zijn dat de vaste bezorgdag u niet schikt. Geen punt, er zijn voldoende alternatieven. Denk aan de mogelijkheid van bezorgen van de medicijnen door de brievenbus (mits dit past). Ook kunnen wij op een werkadres in de gemeente Raalte bezorgen of op een alternatief adres bij u in de buurt. Daarnaast beschikt Apotheek Raalte (Medisch Centrum Blekkerhoek) over medicijnkluisjes, waarbij u 24 uur per dag uw medicijnen kunt (laten) ophalen. Als u gebruik wilt maken van een van deze mogelijkheden, dan kunt u dat bij ons aangeven. Bij voorkeur per mail: info@apothekersvansalland.nl. 

 • Gratis inloopspreekuur
  U kunt bij onze apotheker(s) en assistenten altijd terecht met uw vragen. Ons gratis inloopspreekuur is op elke maandag van 9.00 tot 11.00 uur.
  U kunt ook een afspraak met ons maken voor een persoonlijk adviesgesprek.
 • Medicatiebeoordeling
  Bent u ouder dan 65 jaar en gebruikt u meer dan vijf medicijnen naast elkaar? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een medicatiebeoordeling door onze apotheker en uw huisarts.

  Samen met u kijken we of u nog de juiste medicijnen gebruikt, in de juiste hoeveelheden en bespreken we uw wensen en ervaringen. Zo maken we uw medicijngebruik zo makkelijk mogelijk en voorkomen we problemen. Interesse? Neem gerust contact op en vraag of u in aanmerking komt.

 • Diabetes metercontroledagen
  Jaarlijks controleren wij glucosemeters die worden gebruikt door diabeten. Deze controle zorgt ervoor dat u kunt vertrouwen op correcte waarden van uw meter. De praktijkondersteuners van de huisartsen onderstrepen het belang van deze controle.

 • Patiëntenavond
  Jaarlijks bieden de Apothekers van Salland een gratis patiëntenavond aan. Tijdens deze avond behandelt een gastspreker een bepaald ziektebeeld.

 • Huisarts en apotheek op één computersysteem
  Alle huisartsen zijn tegenwoordig geautomatiseerd. Hiermee kunnen ze uw recept direct en digitaal naar de apotheek zenden. Voor alle recepten waarvoor de huisarts u niet persoonlijk hoeft te zien, is dat een heel eenvoudige handelswijze. U hoeft immers niet meer naar de huisartspraktijk om het recept op te halen. Wanneer u ‘s ochtends tijdig uw recept bij de huisarts aanvraagt, staat het in de loop van de middag in de apotheek voor u klaar. Als er spoed bij is, regelen wij het uiteraard ‘s ochtends direct voor u.  

  Naast de dagelijkse contacten spreken artsen en apothekers elkaar ook regelmatig op speciale bijeenkomsten: het Farmacotherapie-Overleg (FTO). Tijdens dit onderlinge overleg bespreken wij diverse ziektebeelden en welke geneesmiddelen daar het beste bij gebruikt kunnen worden. Tevens houdt de apotheker de artsen op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen over geneesmiddelen en werken we intensief samen op het gebeid van herhaalmedicatie.  
 
 
 
Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP