Leef!-magazine

Leef! spijsvertering

Leef! is het gratis gezondheidsmagazine van Service Apotheek. Vier keer per jaar ligt er in jouw Service Apotheek een nieuw nummer voor je klaar. Met openhartige interviews met bekende en onbekende Nederlanders. Antwoorden op jouw medische vragen. Heldere, eerlijke informatie over gezondheid en medicijngebruik. Wat nog meer? Kans op gratis boeken, gadgets en onvergetelijke uitstapjes. Een puzzel waarmee je leuke prijzen kunt winnen, tips en interessante winacties….

Nieuwsgierig? Lees Leef!-magazine ook online.

Maag-darm-leverarts Bart Takkenberg

Als iemand er geel uit gaat zien, werkt de lever niet goed. Maag-darm-leverarts Bart Takkenberg legt uit hoe dat kan. ‘’De lever maakt giftige stoffen onschadelijk, zoals alcohol of medicijnen. Wanneer de lever niet goed meer werkt, hoopt een afbraakproduct van rode bloedcellen zich op in het bloed, waardoor de gele kleur ontstaat.” Een bekende oorzaak is overmatig alcoholgebruik. Maar bij de helft van de leverpatiënten is er een andere oorzaak voor een zieke lever. Leefstijl heeft veel effect op onze lever. Je leest hier het hele artikel.

Archief Leef!


Ben je op zoek naar een vorige uitgave van Leef!-magazine? De laatste edities hebben wij voor je op een rijtje gezet! Zo lees je alle alle artikelen online nog eens rustig na. Klik hier.

Leef!-kortingsbonnen

Profiteren van aantrekkelijke kortingen? Ontdek de kortingen op de verschillende Service Apotheek-producten uit Leef! 109. 

Print hier de kortingsbonnen. Je krijgt onder andere korting op Leefit Oogdruppels, Vichy, Service Apotheek Vitamine-B ,-C, en zinksulfaatgel.

Aandacht voor spijsvertering

“In onze Service Apotheken kijken we ook naar de oorzaak van de spijsverteringklachten.” Elien Peterse, apotheker bij Service Apotheek Hoogland.

Ons spijsverteringskanaal is 9 meter lang. Veel zaken beïnvloeden de spijsvertering waardoor deze nogal eens uit evenwicht is. Het gevolg: verstopping, misselijkheid, diarree of brandend maagzuur. Door goed voor jezelf te zorgen, zijn veel maag- en darmklachten te voorkomen. Een gezonde leefstijl met voldoende beweging en gezonde voeding is daarbij belangrijk. Je leest alles over spijsvertering in Leef! 109.

André van Duin

Op het toilet wat vaker achterom kijken kan je leven redden. André van Duin maakte het mee. Tijdens de eerste coronagolf werd bij hem darmkanker vastgesteld. Gelukkig was hij er vroeg bij en kon het goed worden behandeld. Wat hem misschien wel redde? Hij keek een keer naar zijn ontlasting en zag bloed. Zijn advies: kijk eens een keertje extra achterom. ‘’Als ik die keer in de wc niet achterom had gekeken, was ik er nu misschien wel niet zo goed uit gekomen.’’ Je leest het hele verhaal van André hier.

 

Winacties

In iedere Leef! staan verschillende winacties. Daarmee maak je kans op leuke prijzen: van boeken en gadgets tot vrijkaartjes voor bijzondere uitstapjes. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.

Puzzel

Puzzel mee voor het goede doel Duchenne Parent Project. Klik hier voor de puzzel en meer info over het goede doel voor 2021.

Actiepagina Leef!-magazine

Als trouwe lezer van Leef!-magazine profiteer je van acties die speciaal voor jou zijn samengesteld. In deze editie maak je kans op 2 kaarten t.w.v. €20,- voor de Gezondheidsbeurs in Utrecht.

Kans maken of meer informatie? Klik hier.