U heeft nog geen producten in uw winkelmand

De Digitale Receptenlijn

 

Wilt u uw medicijnvoorraad zelf bijhouden en het aanvragen van een herhaalrecept zelf blijven doen? Dan kunt u uw medicijnen herhalen door te bellen met de Digitale Receptenlijn. 

De Digitale Receptenlijn is een speciaal telefoonnummer (0578 70 02 22) waarmee u 24 uur per dag en 7 dagen per week herhaalmedicijnen kunt aanvragen door middel van het intoetsen van een herhaalnummer en uw geboortejaar. Dit herhaalnummer vindt u op het etiket op het geneesmiddeldoosje.

Niet meer oplezen
De Digitale Receptenlijn is de vervanger van de oude receptenlijn waarbij cliënten vaak moeilijke medicijnennamen moesten oplezen. Vooral voor ouderen was dit lastig. Met de Digitale Receptenlijn is dit oplezen niet meer nodig. U hoeft slechts het herhaalnummer en uw geboortejaar in te toetsen.

De volgende werkdag al klaar
Na het intoetsen wordt de bestelling doorgegeven en automatisch verwerkt in de computersystemen van de huisartsen en de apotheek. Na goedkeuring van de huisarts maakt de apotheek de bestelling klaar. Bestellingen die op werkdagen voor 13.30 uur worden doorgegeven kunnen op de eerstvolgende werkdag na 13.30 uur worden opgehaald bij de apotheek. Bestellingen op vrijdagmiddag en in het weekend liggen vanaf dinsdagmiddag voor u klaar.

Geen herhaalnummer?
Als er geen herhaalnummer op het medicijndoosje staat, kunt u contact opnemen met de huisartsassistente. Zij schrijft dan een nieuw recept uit of verwijst door naar de oorspronkelijke voorschrijver van het recept. De Digitale Receptenlijn is er namelijk alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door de huisarts.

Voordelen van de Digitale Receptenlijn op een rij:

  • Het gebruik is eenvoudig. U volgt simpelweg de aanwijzingen op;
  • U belt wanneer u wilt naar telefoonnummer (0578) 70 02 22 (lokaal tarief);
  • Er zijn geen wachttijden. U wordt direct geholpen;
  • U hoeft alleen het herhaalnummer en uw geboortejaar in te toetsen en geen medicijnennamen meer op te lezen;

 Download hier de flyer De Digitale Receptenlijn

 

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP