U heeft nog geen producten in uw winkelmand

De Herhaaltelefoon: 038-202 2017


Wilt u uw medicijnvoorraad zelf bijhouden en het aanvragen van een herhaalrecept zelf blijven doen? Dan kunt u uw medicijnen ook herhalen door te bellen met de Herhaaltelefoon. 

De Herhaaltelefoon is een speciaal telefoonnummer (038-202 2017) waarmee u 24 uur per dag en 7 dagen per week herhaalmedicijnen kunt aanvragen door middel van het intoetsen van een herhaalnummer en uw geboortejaar. Dit herhaalnummer vindt u op het etiket op het geneesmiddeldoosje.

Niet meer oplezen
De Herhaaltelefoon is een alternatief voor de oude receptenlijn van uw huisarts. Daarbij moest u een bandje inspreken waarbij soms lastige medicijnnamen opgenoemd moesten worden. Met de Herhaaltelefoon is dit oplezen niet meer nodig. U hoeft slechts het herhaalnummer van uw etiket en uw geboortejaar in te toetsen.

De volgende werkdag al klaar
Na het intoetsen wordt de bestelling doorgegeven en automatisch verwerkt in de computersystemen van de huisartsen en de apotheek. Na goedkeuring van de huisarts maakt de apotheek de bestelling klaar. Bestellingen die op werkdagen voor 12.00 uur worden doorgegeven kunnen op de eerstvolgende werkdag na 15.00 uur worden opgehaald bij de apotheek. Bestellingen op vrijdagmiddag en in het weekend liggen vanaf dinsdagmiddag voor u klaar.

Geen herhaalnummer?
Als er geen herhaalnummer op het medicijndoosje staat, kunt u contact opnemen met de huisartsassistente. Zij schrijft dan een nieuw recept uit of verwijst door naar de oorspronkelijke voorschrijver van het recept. De Herhaaltelefoon is er namelijk alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door de huisarts. Bepaalde pijnstillers en slaapmiddelen zijn uitgesloten van de Herhaaltelefoon

Voordelen van de Herhaaltelefoon op een rij:

  • Het gebruik is eenvoudig. U volgt simpelweg de aanwijzingen op;
  • U belt wanneer u wilt naar telefoonnummer 038-202 2017 (lokaal tarief);
  • Er zijn geen wachttijden. U wordt direct geholpen;
  • U hoeft alleen het herhaalnummer en uw geboortejaar in te toetsen. U hoeft geen medicijnennamen meer op te lezen;
Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP