Uw privacy staat voorop in onze apotheek

Volgens de wet zijn er rechten en plichten, zowel voor u als patiënt als voor de apotheker als zorgverlener. Deze rechten en plichten zijn opgesteld om goede farmaceutische zorg te kunnen garanderen, en gaan onder andere over het waarborgen van uw privacy in de apotheek.

Wist u bijvoorbeeld dat u recht heeft op een gesprek onder vier ogen als u het vervelend vindt om over lastige zaken te praten aan de balie? Hiervoor heeft onze Service Apotheek een aparte spreekruimte beschikbaar.

Maar de privacywetgeving gaat ook over de verwerking van uw persoonsgegevens in een medisch dossier. Als apotheek zijn wij namelijk verplicht om informatie op te slaan die van belang is voor uw behandeling. Uiteraard is dit medische dossier goed beveiligd en zijn er over de verwerking en verstrekking van deze gegevens veel richtlijnen opgesteld.

Klik hier voor het uitgebreide privacyreglement dat van toepassing is op de werkzaamheden door onze Service Apotheek.

 Onze apotheek heeft twee functionarissen gegevensbescherming (FG). Hun namen zijn Eric van der Borg en Raymond Brunink. Heeft u een vraag of opmerking voor de FG’s? Zij zijn bereikbaar via privacy@serviceapotheek.nl of postbus 4168 7200 BD Zutphen.