U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Gezonde leefstijl: wij helpen u graag op weg!

Een gezonde leefstijl verhoogt uw weerstand, maar kan helaas niet alle ziekten voorkomen. Factoren als erfelijkheid spelen ook een rol. Wel is het zo dat u door gezond te leven de kans op zo’n chronische ziekte flink verkleint.

 

Wilt u ook aan de slag met uw leefstijl? Plan een leefstijlafspraak.

Uw leefstijl aanpassen kost tijd en vraagt doorzettingsvermogen. Onze tip? Stel haalbare doelen. Uw Service Apotheek helpt u graag bij het behalen van uw doelen. Soms zorgt het gebruik van medicijnen ervoor dat het lastig is om aan een gezonde leefstijl te werken. En wist u dat een andere leefstijl van invloed is op de werking van uw medicijnen?

 

Meer weten? Maak een leefstijlafspraak via de website https://afspraak.serviceapotheek.nl/datetime?service=leefstijl&org=bolnes

 

Meer weten? Bel 0180-413022 of mail apotheek.bolnes@ezorg.nl ons voor een leefstijlafspraak.

 

Vijf leefstijlvragen in de apotheek

Wij helpen u graag bij aan medicijnen gerelateerde thema’s zoals: bewegen, nachtrust, voeding en supplementen, stoppen met roken en natuurlijk goed gebruik van medicijnen.

 

1.Werken mijn medicijnen zoals het hoort? Kan het met minder medicijnen?

Soms zorgen juist medicijnen ervoor dat het lastig is om aan een gezonde leefstijl te werken. Bijwerkingen als moeheid of hoofdpijn kunnen belemmerend werken.

Bij veel aandoeningen is het door een gezondere leefstijl mogelijk om medicijnen af te bouwen.

 

2.Hoe weet ik of ik gezond eet of aanvullende supplementen nodig heb?

Bij gebruik van bepaalde medicijnen kan gebruik van extra vitaminen nodig zijn. Een persoonlijk advies is hierbij belangrijk. Dit geldt ook voor het gebruik van kruidenpreparaten en voedingssupplementen. Soms gaan deze producten niet samen met bepaalde medicijnen.

 

3.Wat moet ik weten over stoppen met roken en minderen met alcohol?

Stoppen met roken kan invloed hebben op het effect van uw medicijnen.

En alcohol kan de bijwerkingen van sommige medicijnen versterken. Bijvoorbeeld wanneer een medicijn maagklachten, duizeligheid of sufheid veroorzaakt.

 

4.Hoe verbeter ik mijn nachtrust of zorg ik voor minder stress?

Bij slaapproblemen kunnen aanpassingen in uw leefstijl u helpen beter te slapen.

Soms zijn medicijnen de oorzaak van uw slaapprobleem. Vermoedt u dat uw slaapprobleem wordt veroorzaakt door één van uw medicijnen? Neem contact met ons op. Stop nooit zelfstandig met uw medicijnen.

 

5. Wat kan ik doen om makkelijker meer te bewegen?

Ga na met welke aanpassingen in uw dagelijks leven u meer kunt gaan bewegen. Maak bijvoorbeeld een lunchwandeling of pak de fiets in plaats van de auto.

Vindt u het lastig om meer te bewegen of zijn er belemmeringen, zoals blessures, moeheid of hoofdpijn? Wij kijken graag samen met u naar uw mogelijkheden om meer te bewegen.

 

Fietsnetwerk

Wij doen mee met de Fietsnetwerkactie! Maak een afspraak en kom in aanmerking komen voor gratis premium account op Fietsnetwerk.nl!

Apotheek Bolnes

Actuele wachttijd

De huidige wachtijd is 00

Openingstijden

ma 08:00 uur - 18:00 uur
di 08:00 uur - 18:00 uur
wo 08:00 uur - 18:00 uur
do 08:00 uur - 18:00 uur
vr 08:00 uur - 18:00 uur
za Gesloten
zo Gesloten

Bijzonderheden

  • Op nieuwjaarsdag, tweede paasdag, Hemelvaartsdag, Bevrijdingsdag, Koningsdag, tweede pinksterdag en de kerstdagen zijn wij gesloten. Op 24 december en 31 december sluiten wij om 16:00 uur.

Uw apotheker(s)

W. Leemker-Versteeg

BIG-nummer: 09032204017

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP