U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Reizigersinformatie

 

Steeds meer mensen maken een verre reis. Voor zaken, vakantie of familiebezoek.

U gaat gezond op reis. Ziek worden tijdens de reis of ten gevolge van de reis maakt geen deel uit van deze verwachtingen. Dat is begrijpelijk en dat hoeft ook niet, mits u ervan op de hoogte bent dat er gezondheidsrisico's zijn.
Tienduizenden reizigers worden ieder jaar onnodig ziek, omdat zij risico's hebben getrotseerd die vermijdbaar zijn. Het is daarom van groot belang dat u goed wordt geïnformeerd over alle aspecten van zijn gezondheidsbescherming.

Wat zijn de risico's? Hoe worden de risico's gelopen? Welke voorzorgsmaatregelen vóór de reis en tijdens het verblijf op de vakantiebestemming zijn dringend gewenst?

Met de informatie op deze website proberen wij een beetje bij te dragen aan deze kennis.

Verklaring nodig?
In veel landen is het bezit en gebruik van bepaalde medicijnen streng verboden. Bijvoorbeeld voor medicijnen die onder de Opiumwet vallen, heeft u een verklaring nodig. Voorbeelden van deze medicijnen zijn: slaap- en kalmeringsmiddelen (bijvoorbeeld diazepam, oxazepam), sterke pijnstillers (bijv. morfine), ADHD-middelen (bijvoorbeeld methylfenidaat (Ritalin, Concerta)) en medicinale cannabis.

Gaat u op vakantie? Regel de verklaring dan via www.rijksoverheid.nl. Let op: dit kan enige weken duren!

Aanvragen Schengenverklaring
Het aanvraagformulier voor de Schengenverklaring kunt u verkrijgen via de website van Rijksoverheid.nl. Wanneer u op het land klikt, verschijnt de procedure die u moet volgen voor het aanvragen van een officiële verklaring om geneesmiddelen mee te nemen op reis. Uw arts moet de verklaring ondertekenen. Farmatec controleert de verklaring en geeft aan of deze al dan niet rechtsgeldig is. 

Niet-Schengenlanden
Voor het reizen met Opiumwet-medicijnen naar landen buiten het Schengengebied, is een Engelstalige medische verklaring nodig. Deze is ook te vinden op de website Rijksoverheid.nl. Op deze website staat per land vermeld welke zaken nodig zijn om medicijnen mee te kunnen nemen. 

Een reisadvies afgestemd op uw persoonlijke situatie verdient echter de voorkeur.
Maakt u daarom altijd ruim voor de reis aanvangt (6 tot 8 weken voor vertrek) een afspraak bij uw huisarts, GGD, Travel Clinic of Tropencentrum.

EEN GREEP UIT ONS ONLINE ASSORTIMENT

Copyright © 2019 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP