U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Goed voorbereid op vakantie naar Turkije

Goed voorbereid op vakantie naar Turkije

Gezondheidszorg in Turkije

De gezondheidszorg in Turkije is van goede kwaliteit. Wel worden reizigers geadviseerd om een goede reisverzekering af te sluiten. Houd er rekening mee dat mogelijk contant moet worden betaald. Bewaar alle bonnetjes goed. In geval van een ziekenhuisopname in Turkije of wanneer medisch-specialistische zorg nodig is, kunnen reizigers het beste direct contact opnemen met hun verzekeringsmaatschappij. In Turkije kan het voorkomen dat men zonder grote noodzaak onderzoeken uitvoert of medicijnen voorschrijft. Zelfs het uitvoeren van eigenlijk overbodige operaties komt voor. Dit gebeurt omdat de toerist vaak niet precies weet wat er nodig is en de kosten kan verhalen op de verzekeringsmaatschappij. Raadpleeg daarom bij twijfel altijd uw eigen huisarts. Het is beter om uw reis eventueel eerder af te breken dan onnodig geopereerd te worden.

Medicijnen mee op reis

Neem de medicijnen in de originele verpakking mee naar Turkije. Als u medicijnen gebruikt die onder de Opiumwet vallen dan moet u een door een arts ondertekende geneesmiddelenverklaring kunnen overleggen. Het reizen zonder deze verklaring is strafbaar en kan voor problemen zorgen. Voorbeelden van
geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen zijn ADHD-middelen, bepaalde
slaapmiddelen en sommige pijnstillers. Voor meer informatie kijkt u www.hetcak.nl. Hier kunt u terugvinden welke geneesmiddelen onder de Opiumwet vallen en kunt het formulier downloaden welke u en uw arts moeten invullen. Meer informatie is ook te vinden op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/medicijnen-meenemen/turkije.

Diarree: Veel mensen uit Nederland en België krijgen buikloop (diarree) in Turkije. De kans hierop kan meen eenvoudig verkleinen door op te letten met wat men eet. Vooral rauwe groenten en fruit kunnen voor problemen zorgen. Pas ook op met ijsblokjes en kraanwater en niet voldoende gekoeld schepijs. Tenslotte komen er vaak bacteriën voor in machines voor softijs en milkshakes. Het is aan te raden om zelf anti-diarreepillen, paracetamol en ORS mee te nemen. Het kan namelijk lastig zijn om deze zonder recept te verkrijgen in de lokale apotheken.

Visum Reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben een Turks visum nodig voor een toeristische of zakelijk bezoek. Het zogeheten e-visum Turkije geeft formele toestemming om in Turkije te verblijven. Dit visum is een officieel document en verplicht voor zowel volwassenen als kinderen en baby’s. Het Turkije visum kunt u eenvoudig en snel aanvragen via www.mijnvisum.nl

 

Op www.mijnvisum.nl vindt u ook meer tips en adviezen over het reizen in en naar Turkije.

Apotheek Bilgaard

Actuele wachttijd

De huidige wachtijd is 00

Openingstijden

ma 08:30 uur - 18:00 uur
di 08:30 uur - 18:00 uur
wo 08:30 uur - 18:00 uur
do 08:30 uur - 18:00 uur
vr 08:30 uur - 18:00 uur
za Gesloten
zo Gesloten

Uw apotheker(s)

EEN GREEP UIT ONS ONLINE ASSORTIMENT

Copyright © 2019 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP