U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Jaarlijks controlegesprek over medicijnen

Maak een afspraak met uw apotheker

Gebruikt u meerdere geneesmiddelen? Dan bent u niet de enige. Mensen worden ouder en gebruiken, naarmate de leeftijd vordert, vaak meer medicijnen. Die geneesmiddelen zijn bedoeld om u beter te maken of om gezondheidsproblemen te voorkomen. Soms doen die middelen echter niet meer waarvoor ze zijn bedoeld. Dat kan bijvoorbeeld als er wisselwerkingen zijn tussen twee verschillende geneesmiddelen. Of als u last krijgt van bijwerkingen.

Bij het ouder worden vinden er veranderingen plaats in het lichaam, waardoor u gevoeliger kunt worden voor bepaalde bijwerkingen of negatieve effecten van geneesmiddelen.

Daarom kunt u, als u ouder bent dan 65 jaar en meer dan vijf geneesmiddelen gebruikt, een afspraak maken met uw apotheker voor een polyfarmacie gesprek. In dat gesprek bespreekt u met uw apotheker hoe het gaat met uw medicijnen. Samen bekijkt u of er sprake kan zijn van een bijwerking. De apotheker maakte een verslag van het gesprek en bespreekt het met uw huisarts. Samen met uw huisarts wordt, indien nodig, een nieuw behandelplan gemaakt. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de dosering van een bepaald middel wordt aangepast. Of dat een middel niet meer nodig is, of beter kan worden vervangen door een ander medicijn. Uiteindelijk leidt dit hopelijk tot hoger welzijn en een goed gevoel bij de geneesmiddelen die u slikt.

Het polyfarmaciegesprek wordt een keer per jaar vergoed door uw verzekeraar als u ouder dan 65 jaar bent en vijf of meer geneesmiddelen gebruikt.

Plan hier uw polyfarmacie gesprek in:

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP