De nieuwe Leef! is uit!

Geplaatst op 1-10-2021
De nieuwe Leef! is uit!

De nieuwste editie van het Leef!-magazine is weer uit. Heb je ons gezondheidsmagazine niet ontvangen? Neem hem mee bij je bezoek aan onze Service Apotheek of lees ‘m hier online!

André van Duin kreeg tijdens de eerste coronagolf slecht nieuws te horen. Hij had darmkanker. Gelukkig was hij er op tijd bij. Eigenlijk omdat hij een keer naar zijn ontlasting keek en zag dat het niet goed was. Hij vertelt over die periode en het belang van een keertje extra achterom kijken. Bram Takkenberg neemt je mee in zijn werk als maag-darm-lever-arts. Wist je bijvoorbeeld dat mensen met leverproblemen er geel uit gaan zien? De MDL legt uit hoe dat komt.

Van mond tot kont. Ons lichaam heeft energie nodig. Daarom eten we. Maar om er de juiste voedingsstoffen uit te halen, legt ons voedsel een hele weg af. Dat noemen we de spijsvertering. En die weg begint al als we één hap nemen. Ken jij alle stappen van de spijsvertering, van mond tot kont? Verder vind je weer leuke kortingsbonnen, feiten en fabels over glutenintolerantie en meer!