U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Medicatie in een medicatierol


Wanneer u meerdere medicijnen per dag in moet nemen, heeft u vaak een hele voorraad aan pillendozen en potjes in huis. Eenvoudig is het niet altijd om met al die medicatie het overzicht te behouden en de juiste medicijnen op het juiste tijdstip in te nemen. Toch is het wel belangrijk om dit heel consequent te doen, want alleen dan kunt u rekenen op een optimale werking van uw medicatie.

Gebruikt u meerdere geneesmiddelen? Heeft u soms moeite om alles uit elkaar te houden? Dan is de Medicatierol misschien iets voor u. De medicatierol is een maatproduct dat speciaal voor u wordt gemaakt. Zo'n medicatierol wordt soms ook wel Baxterrol genoemd.

De medicatierol is een rol van aan elkaar gehechte plastic zakjes. Op ieder zakje staat aangegeven welke geneesmiddelen het bevat, hoe deze eruit zien en wanneer u deze moet innemen. Door op het volgende zakje van de rol te kijken, ziet u dus direct of u uw medicijnen al heeft ingenomen, of dat u dat nog moet doen. Op elk innamemoment scheurt u een of meer zakjes behorende bij dat inname moment van de rol en kunt u uw geneesmiddelen gebruiken.

De medicatierol is tijdbesparend, is gemakkelijk en is veilig. Het geeft u rust, overzicht en meer vrijheid. U hoeft zich niet meer af te vragen of de medicijnen al zijn ingenomen, dit is namelijk op het zakje te zien. Omdat de geneesmiddelen in de juiste dosering zijn verpakt helpt het ouderen langer zelstandig geneesmiddelen te blijven gebruiken. Gaat u een dagje weg, dan bespaart de medicatierol u een hoop tijd, doordat u simpelweg de benodigde zakjes voor die dag meeneemt.

Als er iets in uw medicatie behandeling verandert waardoor u bijvoorbeeld meer, minder of andere medicijnen gaat gebruiken,  geef dat dan direct door aan uw apotheek, zodat uw medicatierol aangepast kan worden.

In de medicatierol worden uw geneesmiddelen machinaal per inname moment verpakt en streng gecontroleerd. Zo weet u zeker dat u met de medicatierol altijd de juiste medicijnen in de juiste dosis gebruikt .

De medicatierol is een service van uw apotheek en kan (in overleg met uw huisarts) eenvoudig voor u worden opgestart. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw apotheek.

Medicatierolhouder (dispenser)

Wanneer u voor het eerst medicatie in een rol gaat gebruiken, krijgt u naast uitleg en een kleine handleiding ook eenmalig gratis een kartonnen rolhouder (dispenser). De apotheek kan op u verzoek echter ook stevigere plastic rolhouders leveren. Deze zijn echter niet gratis.

De kleine rolhouder kost €12,40 en is geschikt voor een reguliere medicatierol voor een week.
De grote rolhouder kost € 15,73 en is geschikt voor een reguliere medicatierol voor 3-4 weken.


Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP