De Digitale Receptenlijn (gewoon via uw telefoon 'ouderwets' bellen)

Geplaatst op 12-4-2021
De Digitale Receptenlijn (gewoon via uw telefoon 'ouderwets' bellen)

Wilt u uw medicijnvoorraad zelf bijhouden en het aanvragen van een herhaalrecept zelf blijven doen? Maar het liefst via een telefoon nummer en niet via smartphone app of een internet website? Dan kunt u uw medicijnen herhalen door te bellen met de Digitale Receptenlijn.

De Digitale Receptenlijn is een speciaal telefoonnummer (085 130 1588) waarmee u 24 uur per dag en 7 dagen per week herhaalmedicijnen kunt aanvragen door middel van het intoetsen van een herhaalnummer en uw geboortejaar. Dit herhaalnummer vindt u op het etiket op het geneesmiddeldoosje.

Niet meer oplezen

De Digitale Receptenlijn is een goede vervanger van de oude receptenlijnen waarbij klanten vaak moeilijke medicijnennamen moesten oplezen. Met de Digitale Receptenlijn is dit oplezen niet meer nodig. U hoeft slechts het herhaalnummer en uw geboortejaar in te toetsen. U heeft dus ook geen internet nodig!


Na het intoetsen wordt de bestelling doorgegeven en automatisch verwerkt in de computersystemen van de apotheek. Na goedkeuring van de huisarts maakt de apotheek de bestelling klaar. Bestellingen die op werkdagen voor 11:00 uur worden doorgegeven kunnen op de eerstvolgende werkdag na 15:00 uur doorgaans worden opgehaald bij de apotheek. Bestellingen op vrijdagmiddag en in het weekend liggen vanaf dinsdagmiddag voor u klaar.

Geen herhaalnummer?

Als er geen herhaalnummer op het medicijndoosje staat, kunt u contact opnemen met de huisartsassistente. Zij schrijft dan een nieuw recept uit of verwijst door naar de oorspronkelijke voorschrijver van het recept. De Digitale Receptenlijn is er namelijk alleen voor medicijnen die zijn voorgeschreven door de huisarts. Ook antibiotica, opiaten, bepaalde pijnstillers en slaapmiddelen zijn in overleg met de huisartsen uitgesloten van deze faciliteit.

Voordelen van de Digitale Receptenlijn op een rij:

  • Het gebruik is eenvoudig. U volgt simpelweg de aanwijzingen op;
  • U belt wanneer u wilt naar telefoonnummer 085 130 1588 (lokaal tarief);
  • Er zijn geen wachttijden. U wordt direct geholpen;
  • U hoeft alleen het herhaalnummer en uw geboortejaar in te toetsen en geen medicijnnamen meer op te lezen;


Actuele wachttijd

De huidige wachttijd is  

Uw apotheker(s)

mw. drs. J.A.M. Hoogeboom

BIG-nummer: 99053343017

dhr. K. Akçay MSc

BIG-nummer: 09925061017