COVID-19 Zelftest Roche

Geplaatst op 6-4-2021
COVID-19 Zelftest Roche

De SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test Nasal is een betrouwbare sneltest voor de kwalitatieve detectie van een specifiek SARS-CoV-2-antigeen in menselijke neusuitstrijkjes.

Deze zijn vanaf heden per stuk te bestellen bij ons in de apotheek. Lees hier het KNMP advies bij de Corona-zelftest (PDF).

Eenvoudige monsterafname door middel van een neusuitstrijkje uit het voorste deel van de neus. Een diepe, belastende afname is niet langer noodzakelijk. De monsterafname voor uit de neus is eenvoudig, aangenaam en gemakkelijk. Let op het volgende: zelfs bij een negatief resultaat moet u alle beschermende en hygiënische maatregelen en richtlijnen in acht blijven nemen.

Snel resultaat. Eenvoudig en prettig in gebruik. Hoge nauwkeurigheid.

Het resultaat is na 15 minuten beschikbaar. De sneltest helpt u om direct te zien of u besmettelijk of niet-besmettelijk bent. U heeft het resultaat bijna onmiddellijk, als u positief test kunt u meteen maatregelen nemen die helpen anderen te beschermen.

Een neusuitstrijkje is voldoende. Voor deze test is alleen een neusswab uit het voorste deel van de neus nodig. Dit betekent dat de monstername veel minder ingrijpend is. Een diepe afname in het neus-keelholtegebied is niet langer nodig en alles verloopt aangenamer, zachter en gemakkelijker voor u.

Door de hoge betrouwbaarheid van de test kunt u uw infectiestatus met hoge nauwkeurigheid bepalen.Mutaties uit bijvoorbeeld Engeland en Zuid-Afrika of een mRNA-vaccin hebben geen invloed op de betrouwbaarheid van de test.

Wat u moet weten:

  • De zelftest is niet bedoeld om te testen bij COVID-19 klachten of om te testen voor toegang tot een evenement.
  • Bij COVID-19 klachten dient u een PCR-test te ondergaan bij de GGD (voor een afspraak: bel 0800-1202 of online via www.coronatest.nl)
  • Bij personen met een lage ‘viral load’ (die dus wel besmet zijn) bestaat het risico op een vals-negatieve uitslag.Informeer de klant die de test gaat doen dat een negatieve uitslag niet 100% betrouwbaar is en geen vrijbrief is om zich niet aan de geldende coronamaatregelen te houden. Besmettelijkheid al dan niet met klachten kan ook later ontstaan.
  • Een positieve uitslag van een zelftest geeft aan dat u waarschijnlijk COVID-19 heeft. U moet dan in thuisisolatie/quarantaine en de uitslag laten bevestigen door een test door de GGD (PCR-test). (advies RIVM)
  • Eerst neus snuiten voor het testen.
  • Test op alle huidige bekende varianten.

Meer informatie

Actuele wachttijd

De huidige wachttijd is  

Uw apotheker(s)

mw. drs. J.A.M. Hoogeboom

BIG-nummer: 99053343017

dhr. K. Akçay MSc

BIG-nummer: 09925061017