Leef!-magazine

Leef! Bewegen


Leef! is het gratis gezondheidsmagazine van Service Apotheek. 3 keer per jaar ligt er in jouw Service Apotheek een nieuw nummer voor je klaar. Met openhartige interviews met bekende Nederlanders en zorgverleners. Antwoorden op medische vragen. Heldere, eerlijke informatie over gezondheid en medicijngebruik.

Wat nog meer? Winacties en puzzels met leuke prijzen, zoals boeken, cursussen, gadgets en onvergetelijke uitstapjes!

Bewegen is een multipil


Tamara Aipassa kent als cardioloog in het Zuyderland Medisch Centrum het belang van bewegen. En hoe belangrijk een goede leefstijl is voor het hart. Een deel van gezondheidsproblemen kan opgelost worden, benadrukt ze.

Moet je sporten om voldoende te bewegen? Dat hoeft niet per se. Door in het dagelijks leven voldoende te bewegen, werk je net zo goed aan je gezondheid. Door een extra wandeling te maken, te fietsen of de auto wat verder weg te parkeren.

Om mensen in beweging te krijgen, post ze op haar website en op haar social media regelmatig een snaxercise; een oefening van een minuut.

Winacties


In iedere Leef! staan verschillende winacties. Daarmee maak je kans op leuke prijzen: van boeken en gadgets tot vrijkaartjes voor bijzondere uitstapjes. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.

Puzzel


Puzzel mee voor het goede doel: Make-A-Wish.

Klik hier

Archief Leef!


Ben je op zoek naar een vorige uitgave van Leef!-magazine? De laatste edities hebben wij voor je op een rijtje gezet!

Beweeg!


Sjoerd de Boer is Apotheker bij Service Apotheek Presikhaaf. Hij legt uit waarom het zo belangrijk is dat je klachten bij bewegen bespreekt met je apotheker.

Sjoerd geeft herkenbare voorbeelden waarom bewegen goed is voor jong en oud. Toch is bewegen zonder klachten niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met gerichte vragen, de juiste aanpak en hulpmiddelen ondersteunt hij klanten daarbij op allerlei manieren. Zodat ze in beweging blijven.

Ik ben gek op bewegen!


“Je bent nooit te oud om meer te gaan bewegen, maar hoe jonger je ermee start, hoe beter.”
Olga Commandeur, presentatrice ‘Nederland in Beweging’ over haar passie voor bewegen.

Olga Commandeur stimuleert in het haar tv programma voornamelijk oudere Nederlanders om te bewegen. Maar in coronatijd zijn ook veel jongeren aangehaakt, zoals studenten. Afgelopen jaar moest Olga zelf extra hard werken om in vorm te blijven.

Vitamine D


Deze keer een special over vitamine D. Tijd om eens in deze bijzondere vitamine te duiken! Hoe kom je aan vitamine D? En wanneer heb je aanvullend vitamine D nodig? En aandacht voor het eigen assortiment van Service Apotheek, in een nieuw jasje!

Actiepagina Leef!-magazine


Als trouwe lezer van Leef!-magazine profiteer je van acties die speciaal voor jou zijn samengesteld. In deze editie maak je kans op 10 exemplaren van het boek ’Laat je hersenen niet zitten’ van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.

En ken je de app Ommetje al? Deze gratis app is door de Hersenstichting ontwikkeld, samen met Erik Scherder.