U heeft nog geen producten in uw winkelmand

Recept ontvangen?

 

Uw Service Apotheek controleert meteen of het geneesmiddel bij u past. Ieder mens is uniek. Zelfs ziekteverschijnselen kunnen per persoon verschillen. Het is dan ook maatwerk om voor iedereen het juiste geneesmiddel te vinden. En voor maatwerk moet u bij Service Apotheek zijn! Wij bewaken graag uw medicatie.

Wanneer u bijvoorbeeld overgevoelig bent voor een werkzame stof in het geneesmiddel zoeken wij, in overleg met uw (huis)arts, naar een alternatief middel dat beter bij u past. Gebruikt u ook andere geneesmiddelen? Dan controleren wij altijd of uw nieuwe geneesmiddel goed combineert met de middelen die u al gebruikt. Al deze informatie bewaren wij zorgvuldig in ons computersysteem. Vanzelfsprekend is uw privacy hierbij gewaarborgd. Wilt u graag een overzicht van uw medicatie? Dan kunt u bij ons om een geneesmiddelenpaspoort vragen.

Wat gebeurt er allemaal in uw Service Apotheek met een recept?

Veel klanten vragen zich weleens af wat er allemaal gebeurt in hun Service Apotheek met een recept. In elke apotheek gaat het natuurlijk nét even anders, maar dit zijn de belangrijkste stappen.

 1. U overhandigt het recept aan de apothekersassistente. Het komt overigens steeds vaker voor dat de arts die het recept uitschrijft het recept meteen aan de Service Apotheek doorstuurt.
 2. De apothekersassistente verwerkt het recept in het computersysteem. Er wordt onder andere gecontroleerd: hebt u het geneesmiddel al eerder gebruikt? Klopt de dosering? Is er een wisselwerking met een ander geneesmiddel dat u gebruikt? De assistente pakt er, indien van toepassing, extra informatie over het geneesmiddel bij.
 3. Bij vragen, onduidelijkheden of twijfel overlegt de apothekersassistente met de apotheker.
 4. Als het nodig is, neemt de apothekersassistente of apotheker contact op met de arts die het geneesmiddel heeft voorgeschreven.
 5. De geneesmiddelen worden verzameld. Sommige geneesmiddelen worden in de Service Apotheek zelf bereid.
 6. Op de verpakking worden etiketten geplakt met uw naam, een barcode, de naam en sterkte van het geneesmiddel en beknopte informatie.
 7. Zo nodig worden er waarschuwingsstickers op de verpakking geplakt.
 8. Om er zeker van te zijn dat de juiste geneesmiddelen worden verstrekt, wordt met barcodes een controle uitgevoerd: de barcode op het etiket wordt vergeleken met de barcode op de verpakking van het geneesmiddel.
 9. Een collega kan een extra controle uitvoeren.
 10. U ontvangt de geneesmiddelen.
 11. U kunt een korte toelichting aan de balie krijgen…
 12. …of een uitgebreidere instructie in de spreekkamer. Hierbij kunt u natuurlijk zelf ook vragen stellen.
 13. Aan het eind van elke dag controleert de apotheker alle recepten. Op elk recept zit een controle-etiket dat aangeeft welke geneesmiddelen zijn verstrekt.

 

Copyright © 2021 Service Apotheek Beheer. Alle rechten voorbehouden.
IDeal Visa Mastercard
TOP